Optocht

De optocht van praalwagens door het dorp zal ook deze editie weer een van de hoogtepunten van de activiteiten zijn. Elke editie zorgen het bouwen van de praalwagens en de winst van de optocht voor de nodige gezonde rivaliteit tussen buurten en vriendengroepen. Dat zal deze editie niet anders zijn. Uiteindelij is de optocht over het algemeen van buitengewoon hoog niveau. We vertrouwen erop dat dat ook deze keer weer het geval zal zijn.

Nieuw deze editie is dat de eerste optocht op donderdagavond zal worden gehouden. In voorgaande edities werd dit altijd op zaterdagochtend gedaan maar omdat de tijd tussen de optocht op zaterdag ochtend en de herhaling op de zondagmiddag kort is viel de publieke belangstelling op zaterdagochtend vaak tegen. We hopen in deze nieuwe opzet beide keren veel publiek te rekken.

Een praalwagen bouwen doe je niet op een achternamiddag. Om een (grote) wagen te bouwen, daar ben je maanden mee bezig. Dat begint al bij de ideevorming. Voor wagenbouwers is dat geen belasting maar een gezellige activiteit voor de buurt of voor de vriendengroep.

Stem op de mooiste wagen

Jij kunt mee bepalen welke wagen de mooiste uit de optocht is en daarmee de publieksprijs krijgt. Hoe? Heel makkelijk. Tijdens de optochten zullen strooifolders worden uitgedeeld met allerlei informatie over de optocht en de deelnemers. Deze strooifolder zal tevens stembiljet zijn voor de publieksprijs en deze kunnen worden ingeleverd in een stembus in de feesttent. Zo bepaal jij ook welke wagen volgens jou de publieksprijs verdient.

De prijsuitreiking van de publieksprijs zal op de zondagmiddag rond 16.30 uur in de feesttent zijn.

Meedoen aan de optocht

Voor opgave van een wagen voor de optocht kun je contact opnemen met Gert Bruins, liefst per mail: padhuizerveld@gmail.com of per telefoon: 0524-517875 of mobiel: 06-19414604.

Klik hier voor de voorwaarden waar de wagens aan dienen te voeldoen om mee te mogen doen met de optocht.

Datum: 15-06-2017
Locatie: Dalerveen
Aanvangstijd: 18:30 uur
Eindtijd: 20:00 uur

Herhaling optocht:

Datum: 18-06-2017
Locatie: Dalerveen
Aanvangstijd: 13:30 uur
Eindtijd: 15:00 uur